8900 Zalaegerszeg,
Kovács Károly tér 4.
+36 (92) 334 591

Megérkeztek az őszi virághagymák !!

Megérkeztek az őszi virághagymák !!

Szépítsük a kertünket..

Megérkeztek az őszi virághagymák !!

Csodásak a virágos tavaszi kertek, ezzel szerintem mindenki egyetért. Rengeteg munka és energia áll ezek mögött a csodás virágosok mögött,

és most elmondunk pár titkot hogy is készülnek ezek.

Az őszi virághagyma ültetés munkájának gyümölcsét, csak egy hűvösebb tél után fogjuk élvezni, mikor beköszönt a tavasz, és feléled a természet. Van néhány őszi ültetésű virág amelynél még az ültetés őszén megmutatják magukat a hagymák. Ilyen például az Őszi Kikerics, vagy a Krókuszokhoz sorolható dsafasdf. 

De térjünk is vissza a tavasszal díszelgő társaikhoz, és itt már meg is kezdeném a sort, személyes kedvencemmel. a Tulipánokkal.

Egyszerűen nem találok olyat amelyikbe nem lennék azonnal szerelmes , és ne vinnék belőle haza egy csomaggal. A tulipánokat első sorban a virágja formája alapján csoportosítjuk: Liliom virágú, Triumph, Rembrandt, Viridiflora, .... , vannak még törpe tulipánok, melyeknél rövid száron üllnek a díszes sziromlevelek, vannak a csokros fajtáik melyeknél egy hagymából több szár és virág fejlődik. És akkor ezek után jön a szín szerinti csoportosítás, minden típusból létezik színkeverkék, amely ömlesztett hagymákat tartalmaz, és bármely szín előfordúlhat benne. Aztán vannak a fantázia névvel elátott különlegesebbnél-különlegesebb színkombinációk, amelyek csak úgy simogatják az ember szemét. A széles választékban mindenki megtalálja a magának legtetszetősebb darabokat.

Másik nagy kedvenc a Liliom. Ez bárhol díszithet, akár egy vázában az asztalon, vagy egy gyönyörű csokorban életünk szerelmének, akár a temetőben, tekinktélyes és csodaszép virágfajta. Orientál vagy Ázsiai liliom a fő csoportok, és ebből választható színeg szerint. Na és az 1,5-2m re is megnövő liliomfa melyek , tekintélyes szárakat és rengeteg virágot tudnak hozni. 

Sziklakertek vagy kisebb virágosok dísze, a Krókuszok. Kissebb hagymájukból,rendkívül szines és ízléses kis virág tud kifejlődni, és a hóvirág után ez az első kisebb virág amely megjelenik tavasszal. Személyes kedvencünk a Vanguard. De ebből is létezik sárga , lila, csíkos, fehér és még tudnám estig sorolni. Fő kategóriája a nagy virágú, vagy  botanikai /kisebb virágú/.

Ősszel ültethető vagy hajtatásra is használható a Jácint. Szintén rengeteg színben kinálják a forgalmazók, és ebből is szépek a színkeverékek, legfőképp a pastel színkeverék. Ha a technológiai szabályokat betartjuk könnyedén hajtatható, és már nőnapra csodaszép jácinttal lehet meglepni hölgytársainkat.

Örök kedvenc a Nárcisz. Tavaszi virág melyet ha egyszer elültetünk, akkor azt már nagyon nehéz lesz eltüntetni arról a helyről. Rettenetesen szapora növény, évente rengeteg új kisebb hagymát hoz. Szintén több fajtája létezik tiszta sárga, sárga piros középpek. fehér naracs középpel, fehér sárga középpel és így tovább. 

Őszi kedvencek a Császárkoronkák piros, narancs és citromsárga színben, és kis készlettel szoktunk kapni kisvirágút fekete színben. Fréziákat lehet szinenkét vagy színkeveréket, györgikét több színben, szellőrózsák , és hát a kockás liliom, amely már évek óta óriási sláger. 

Kapcsolódó termékek


Megosztás

Akciós termékeink

Minden termék...

KÖVESSEN BENNÜNKET A
közösségi médiában

Iratkozzon fel
hírlevelünkre!

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!